Socialförvaltningen, Beroendecentrum

Socialförvaltningens uppdrag är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, sjukdom, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Verksamheten omfattar äldreomsorg, hälso- och sjukvård, anhörigstöd, omsorg om personer med funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg.
Genom vårt arbete vill vi skapa förutsättningar för delaktighet, trygghet och inflytande över sitt eget liv.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa i ett arbete där du gör skillnad för andra. Välkommen till oss och välkommen med din ansökan!


Beskrivning

Beroendecentrum i Bollnäs drivs i samarbete med Region Gävleborg. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, läkare samt fem alkohol- och drogterapeuter.

Nu söker vi en kollega som ska arbeta i vår 12-stegsgruppbehandling i öppenvård och ha individuella behandlingskontakter.

Arbetsuppgifter

Att bedriva kvalificerat behandlingsarbete mot alkohol- och narkotikamissbruk och mot spel om pengar. Behandlingsarbetet sker både individuellt och i grupp. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av behandling och att ge anhöriga stöd. De flesta insatser är biståndsbedömda men du arbetar också med råd- och stödsamtal via öppet intag. I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med övriga kollegor aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna skapa goda förutsättningar för vår kommuns medborgare.

Du arbetar nära två kollegor som vuxenbehandlare och samverkar tätt med övriga alkohol- och drogterapeuter och med Regionens sjuksköterskor och läkare. Vi hjälps åt utifrån de behov som finns. Som alkohol- och drogterapeut har du nära samarbete med vuxengruppen socialsekreterare, bland annat via veckovisa möten.

Vi arbetar mestadels dagtid men vid behov förekommer kvällsarbete för gruppverksamhet eller föreläsningar.

Kvalifikationer

Behandlingspedagog med inriktning på missbruk och beroende. Minst ett års dokumenterad utbildning till beroendeterapeut. Längre erfarenhet att självständigt och i team bedriva 12-stegsbehandling i grupp. Vana att ansvara för behandlingsgrupper och enskilda sessioner med grunden i KBT, gärna CRA, MET, MI, HAP eller någon/några av de övriga metoderna som ingår i Socialstyrelsens metodguide för missbruk och beroende. Du har kunskaper om anhörigstödjande åtgärder som te x CRAFT. Önskvärt är också kunskap och erfarenhet av att arbeta med människor med spelmissbruk och Karolinska institutets spelbehandling. Du har kunskap om och vana av att föra journal och dokumentera behandlingsarbetet. Personlig lämplighet är mycket avgörande.

Vid eget beroende krävs minst fem års alkohol- och drogfrihet efter genomgången utbildning till alkohol- och drogterapeut. Körkort är ett krav. 

Villkor

Lön enligt avtal. Provanställning kan tillämpas.

Övrigt

Vi erbjuder god arbetsgemenskap, nära arbetsledning och extern handledning . Vi har friskvårdspeng och kan växla in semesterersättning mot extra semesterdagar. I februari 2021 flyttar vi till nya lokaler på Hedenområdet i Bollnäs.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Bollnäs
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2020/97
Kontakt
  • Chatarina Plomér, 0278-25116
  • Janne Sundin, 0278-25458
Publicerat 2020-07-13
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Retour aux postes vacants