Bollnäs kommun förstärker och utvecklar kommunkoncernens interna och externa kommunikation och söker en ledare som tillsammans med enhetens medarbetare vill vara med och driva det arbetet. Kommunikationsenheten ska genom stöd i kommunikationsfrågor till kommunledning, chefer och  verksamheter, bidra till att stärka varumärket Bollnäs kommun. Enheten har det övergripande strategiska och operativa ansvaret för extern webb, intranät, sociala medier, film, foto, grafisk profil och formgivning. I uppdraget ingår även mediakontakter och kriskommunikation. Vi kan erbjuda ett spännande och varierande uppdrag tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare.

Uppdrag

Kommunikationschefen ansvarar för att leda och utveckla verksamheten inom kommunikationsenheten, med ett övergripande ansvar för operativ och strategisk kommunikation i kommunkoncernen internt och externt. Du är kvalificerad rådgivare och stöd till kommunledning och chefer i kommunikationsfrågor. Som kommunikationschef är du väl förtrogen med den politiska processen och målen i verksamheten. Med stor respekt för verksamheter och medborgares bästa leder du arbetet mot målen. En viktig del i arbetet är att förutse och tolka händelser och behov som finns internt i kommunkoncernen och i omvärlden. Kommunikationschefen förväntas vara aktiv, arbeta för att skapa goda yrkesmässiga relationer samt samordna och utveckla kontakter med media. Du ingår i kommunchefens ledningsgrupp med ansvar att se och agera för hela kommunens bästa. 

Kvalifikationer

Utbildning på högskolenivå med inriktning kommunikation, journalistik eller annan relevant utbildning. Flerårig  bred erfarenhet av arbete med strategisk kommunikation. Erfarenhet från arbete som chef samt god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt.

I uppdraget som kommunikationschef förväntas du vara väl förtrogen med den politiska processen. 
Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande liksom ledarskapsutbildning och erfarenhet från projektledning.

I ledarrollen är en du en trygg och stabil person med självinsikt, som motiverar och skapar engagemang. Du är strategisk och har ett brett perspektiv på frågor samt är nytänkande, flexibel och kan anpassa dig till ändrade omständigheter när det behövs. Uppdraget kräver att du är utåtriktad och aktiv med förmåga att skapa förtroende och goda relationer samt samarbetar bra med andra.

Tillsvidareanställning på heltid i kommunen med tidsbegränsat förordnande som chef.
Tillträde 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Bollnäs
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2021/37
Kontakt
  • Helena Björkman, kommunchef, 070-268 00 90
  • Bo Wallbäcks, bitr kommunchef, 073-065 99 94
Facklig företrädare
  • Anett Jonsson. Vision, 0278-253 17
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-14

Retour aux postes vacants