Socialförvaltningen, Äldreomsorgen, Hemtjänsten (Htj)

Socialförvaltningens uppdrag är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, sjukdom, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Verksamheten omfattar äldreomsorg, hälso- och sjukvård, anhörigstöd, funktionsstöd och individ- och familjeomsorg.
Genom vårt arbete vill vi skapa förutsättningar för delaktighet, trygghet och inflytande över sitt eget liv.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa i ett arbete där du gör skillnad för andra. Välkommen till oss och välkommen med din ansökan!


Beskrivning

Inom Bollnäs hemtjänst befinner vi oss i en spännande fas där vi vill ta språnget mot en ännu bättre verksamhet för våra brukares och medarbetares bästa. Tillsammans med dina övriga hemtjänstchefskollegor i förvaltningen kommer du komma in i en spännande tid där vi står på tröskeln till att ta nästa steg i vår resa mot ökad användning av välfärdsteknologi och planering för bästa brukarkvalité utifrån Nära Vård.

Arbetsuppgifter

Vi letar nu efter dig som vill vara med och driva den förändringsresan och som inte backar för utmaningen. I Bollnäs kommun lägger vi stor vikt vid att du som chef skapar trygghet genom struktur och tydlig kommunikation till dina kollegor och medarbetare. Vi jobbar ständigt med kvalitetsutveckling hos oss – något vi vill att också du värdesätter.

Vilka är dina arbetsuppgifter? Som enhetschef leder, planerar, samordnar och följer du upp verksamheten med dess beslutade biståndsinsatser. Du ser till att din verksamhet har tydliga strategier och handlingsplaner för att nå målen, och att dessa genomförs och följs upp. Hos oss arbetar vi aktivt för att sätta brukarnas behov i fokus och skapa förutsättningar för att medarbetarna ska känna delaktighet, och att deras kompetens tas tillvara. Du kommer ha fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personalansvar.

Bollnäs hemtjänst består av flera enheter som är fördelade till Bollnäs, Arbrå, Kilafors och Rengsjö. Nattpatrullen och Resursenheten är enheter som ingår i hemtjänstverksamheten. Tillsammans driver vi verksamheten hemtjänst men med chefsansvar för olika enheter. I ditt arbete finns ett nära stöd att i form av teamsamordnare. Mycket samarbete sker med sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut och biståndshandläggare. Det som utmärker vår verksamhet är fokus på helheten med upparbetat nära samarbete mellan professionerna.

Du ingår i hemtjänstens ledningsgrupp tillsammans med fjorton chefskollegor. Ledningsgruppen träffas regelbundet för att arbeta med gemensamma frågor, bolla idéer, stötta varandra och planera verksamheten. Till din hjälp finns också andra funktioner, så som ekonomer, HR-konsulter och verksamhetsstödet i förvaltningen. Du blir delaktig i regelbundna kommunövergripande chefsforum, som leds av kommunchefen, där information om stödprocesser, kompetensutveckling och möjlighet för kollegialt lärande står på agendan. Som ny chef får du delta i våra interna utbildningar inom arbetsmiljö, arbetsrätt och övriga personalfrågor. Du får en verksamhetsnära introduktion samt en kommunövergripande chefsintroduktion. Du kommer att få möjlighet att delta i kommunens ledarutvecklingsprogram. Chefernas förutsättningar är en viktig del i det utvecklingsarbete som pågår och som det satsas på.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom socialt arbete, vård och omsorg, hälso- och sjukvård eller utbildning som vi finner likvärdig. Vi ser även gärna att du har chefserfarenhet.

Vi förutsätter att du har kunskaper om de lagar som styr och reglerar verksamheten. Du är en person som står för ett tydligt ledarskap med rak och tydlig kommunikation samtidigt som du eftersöker och lyckas med att skapa en kultur där samarbete utgör ledordet. Du är strategisk och arbetar målinriktat, har lätt för att se helheter, att analysera och lösa komplexa frågor.

Vidare är du flexibel nog att vara lyssnande och kreativ nog för att driva lyckade förändringsarbeten.

Villkor

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bollnäs
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/64
Kontakt
  • Annelie Sköld, 0278-25264
Facklig företrädare
  • Malin Lundmark, Vision, 0278-25436
  • Ann-Sofie Johansson, Kommunal, 0278-25566
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb