Socialförvaltningen, Äldreomsorgen, Hemtjänsten (Htj)

Socialförvaltningens uppdrag är att hjälpa människor som på grund av ålder, funktionsnedsättning, sjukdom, ekonomiska eller familjeproblem behöver olika former av stöd och hjälp. Verksamheten omfattar äldreomsorg, hälso- och sjukvård, anhörigstöd, omsorg om personer med funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg.
Genom vårt arbete vill vi skapa förutsättningar för delaktighet, trygghet och inflytande över sitt eget liv.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa i ett arbete där du gör skillnad för andra. Välkommen till oss och välkommen med din ansökan!


Samtliga hemtjänstområden.

Vill du jobba med något där du kan göra skillnad på riktigt? Vill du ha ett jobb som är både utmanande, utvecklande och roligt? Där den ena dagen aldrig är den andra lik? Där du få ha mycket kontakt med människor i olika situationer?

Då har vi ett jobb som du måste söka! Enhetschef för hemtjänst i Bollnäs.

 

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara med och leda hemtjänstens spännande utvecklingsarbete tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor och medarbetare. Några av våra ledord är mod, förtroende, professionell och medskapande. Vi vill jobba mer mot ett tillitsbaserat ledarskap. Vi jobbar med mentorskap för att du ska ha en erfaren kollega att vända dig till för att bolla ledarskapsfrågor. Inom förvaltningen och kommunen finns bra verksamhetsstöd. Vi har under senare år satsat på arbetsmiljön för chefer vilket innebär att man som chef har ett mindre antal medarbetare jämfört med tidigare för att kunna ha ett nära ledarskap. Nu söker vi två enhetschefer till hemtjänsten på grund av kommande pensionsavgångar.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du ansvarig för att leda och fördela arbetet inom ditt område utifrån lokala och nationella mål och riktlinjer. Du ansvarar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och budget. I Bollnäs kommun satsar vi på systematiskt arbetsmiljöarbete och du stärker och motiverar medarbetarna genom att fånga upp behov av kompetensutveckling, förändrade arbetssätt och rutiner.

Du har den enskilde i fokus där brukarens delaktighet och inflytande är en grundläggande del i arbetet med värdegrund och värdegrundsgarantier.

Som chef förväntas du arbeta för effektiva processer, optimerad bemanning och för en budget i balans. Du hanterar både strategiska och operativa frågor i nära samarbete med andra enhetschefer.

 

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning som t.ex. socionom, sociala omsorgslinjen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har erfarenhet av att vara chef eller ledare, helst inom hemtjänst, men hela äldreomsorgen är meriterande. Det är en fördel om du tidigare har erfarenhet av att jobba i politiskt styrda organisationer.

Du kommer att ställas inför situationer där du behöver fatta snabba beslut, vara lyhörd för verksamhetens och medarbetarnas behov, samarbeta med olika professioner, vara kreativ och ta initiativ, vara modig, och ha förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du är van att jobba självständigt och fatta beslut. Du leder dina medarbetare genom att skapa engagemang och delaktighet i att uppnå gemensamma mål.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden och anställning kan ske innan sista ansökningsdatum.

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Bollnäs
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2020/98
Kontakt
  • Therese Norgren, 0278-252 64
Facklig företrädare
  • Jannett Källänge, Vision, 0278-250 23
  • Ann-Sofie Johansson, Kommunal, 0278-255 66
Publicerat 2020-07-10
Sista ansökningsdag 2020-08-23

Wróć do ofert pracy