Samhällsbyggnadskontoret, Miljö

Bollnäs kommuns samhällsbyggnadskontor består av 34 anställda fördelade på fem verksamhetsgrupper: Administration, Bygg, Miljö, Mät och Plan.

Vi planerar och möjliggör samhällsbyggandet i kommunen, vilket bland annat inkluderar strategisk översikts- och detaljplanering, handläggning av bygg- och miljöärenden samt upprättande av kartor.

Beskrivning

Miljögruppen består idag av nio personer som arbetar med tillsyn och handläggning av ärenden inom miljö-, hälsoskydd- och livsmedelsområdet och en person som arbetar med administration. En av våra inspektörer har sökt sig vidare mot nya utmaningar. Därför söker vi en miljö- och hälsoskyddsinspektör med huvudinriktning livsmedelskontroll, men andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskydd kan bli aktuellt.

Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete med goda möjligheter till utveckling i yrkesrollen. Våra kontorsrum inryms i stadshuset som ligger i Bollnäs centrum med närhet till buss, tåg och butiker.

Arbetsuppgifter

Som inspektör hos oss kommer du att arbeta med kontroll enligt livsmedelslagstiftningen, men även arbetsuppgifter med tillsyn inom miljöbalkens område kan bli aktuellt. Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp med tillsynsärenden i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision. Du ingår i en eller flera områdesgrupper som planerar och utvecklar tillsynsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande kvalifikationer. Du bör ha goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillsynsarbete inom arbetsområdet. Vi välkomnar både erfarna och mindre erfarna sökande. Du ska ha god datorvana och B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt i det svenska språket. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta beslut. I den rådgivande rollen behövs god pedagogisk förmåga och ett professionellt förhållningssätt.

Villkor

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om bemannings-, annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bollnäs
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2021/49
Kontakt
  • Kjell Petersson, förvaltningschef, 0278-25508
  • Ulrica Brorén, gruppledare miljö, 0278-25169 (telefontid kl. 8:00-9:30)
Facklig företrädare
  • Björn Walldén, Naturvetarna, 0278-25502 (telefontid kl. 8:30-9:30)
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-19

Inapoi la locuri de munca vacante